Skönhet & Mode

COMPEED – Skavsårsplåster Extrem

Skavsår lyckas man nog få hur man än gör med nya skor. Ett litet skavsår kan förstöra en hel utekväll eller en dag på stan. Compeed Skavsårsplåster skall finnas där för dig som en liten extra hud och underlätta vardagen.

Under en längre tid har jag fått äran att via Buzzador testa Compeed – Skavsårsplåster Extrem och idag tänkte jag ge er en liten inblick över hur det gått. Känsliga personer kanske inte borde fortsätta läsa eller titta på foton. Det är inga hemska saker man jag vill ändå varna, alla är vi olika och det är rätt vanligt tydligen att man kan bli äcklad av fötter.

På sommaren är det otroligt lätt att dra på sig skavsår då man börjar använda nya skor, oftast utan strumpor.

Med skor som slutar på halva hälen, tex ballerina eller pumps så är risken väldigt stor för skavsår. Tyvärr tycker jag inte att dessa plåster hjälpte något. Plåstret drog i hop sig och bildade en stor klump ovanför skokanten. Nedan kommer ni få se hur mitt första försök såg ut. Jag tog på mig ett helt par nya skor, förhoppningen var att inte få något skavsår alls men det brukar ju aldrig hända. efter en promenad till jobbet hade jag dragit på mig ett skavsår på ena hälen. Inget stort, men det kändes ordentligt när jag försökte gå.

Buzzador - Compeed

Så på med ett plåster. Det ser verkligen ut som man satt dit ett extra hudlager, kanske inte jätte snyggt. Men det är bättre än ett beige prickigt plast plåster.

Buzzador - Compeed-1

Detta plåster skall nu skydda mot friktion, ge snabb smärtlindring och hjälpa till att läka mitt lilla sår snabbare. Som ett litet extra hudlager skall den sitta på plats i flera dagar, självklart är det från person till person över hur många dagar som den verkligen sitter på plats. Då detta är Compeed Skavsårsplåster Extreme så skall den ge 20% extra tryckavlastning jämfört med Compeed Skavsårsplåster Medium. Vet inte riktigt vad jag skall säga om den saken. Trycket kommer väl från skon och sedan spelar det väl egentligen ingen roll vad som ligger emellan skon och foten. Men det där kan förmodligen Compeed mycket bättre än mig.

Så efter vad händer efter en timme med detta skavsårsplåster? Kan säga att detta är en helt vanlig dag på jobbet utan en massa springande. Jag går en hel del men det är små rundor till skrivaren, kaffemaskinen eller ner till lunchrestaurangen, inga avancerade shoppingrundor precis.

Buzzador - Compeed-2

Så ni kan förstå med resultatet här ovan att jag inte vart speciellt imponerad av första försöket. Den extra lilla huden drog ihop sig till en klump ovanför skavsåret där skon slutade. Själva skavsåret vart värre för varje steg jag tog. Så på med nya skor som jag vet inte skulle ge skavsår eller tryckte mot hälen speciellt mycket. Men det var tyvärr inte hållbart då plåstret började korva sig längst kanterna och släppa. Skavsårsplåstret måste bort.

Buzzador - Compeed-3

Plåstret ville ta med sig väldigt mycket av min hud, lite för mycket faktiskt. Jag är inte äckelmagad men det var inte fräscht att försöka ta bort plåstret. Det vart tog mer skada av att ta bort plåstret än vad det var innan jag satte på det tyvärr.

Min fot var ren och torr innan jag satte på plåstret så jag gjorde inget fel när jag applicerade plåstret men jag är fullt medveten med att plåstren fungerar olika på alla. Och självklart fungerar det olika vid olika skor. Efter detta lilla skavsår har jag faktiskt inte haft några fler skavsår att testa på. Men då jag vet att troligen kommer åka på fler skavsår i höst när alla nya snygga höstskor skall användas så har jag dessa plåster på lager för att testa mera. Självklart har jag en förpackning med några plåster med mig när jag är ute på stan så att jag kan försöka lindra om ett skavsår skulle uppkomma.

Jag skulle vilja testa Compeed Skavsårsplåster Small och Compeed Skavsårsplåster Fotsula. Så jag kanske återkommer längre fram när jag testas dessa två varianter oxå.

//annica

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.