Buzzador för två av Liptons ekologiska klassiker

Buzzador Liptons ekologiska klassiker

Teatime! Jag är Buzzador för två Liptons ekologiska klassiker i koppen en söndag. Underbart väder ute och en te servisen gör sinnet glatt med blommor.

Jag är egentligen en kaffedrickar men försöker lära mig att gå över mer och mer på te. Har haft svårt för te under så många år, men när jag gjorde ett uppehåll på kaffet och drack enbart te så började jag faktiskt att gilla det. Så nu när jag blivit Buzzador för två av Liptons Ekologiska Klassiker så försöker jag dricka mer te.

Buzzador för två av Liptons ekologiska klassiker

Liptons Ekologiska Klassiker, en uppsjö av teblandningar som är framtagna av Liptons Master Blenders. Svårt att välja sort, så jag har turen att jag fick två sorter hemskickade för att testa. Samtliga teer är plockade enligt ”Single Source Estate”-principen, vilket innebär att allt te i en teblandning kommer från en och samma gård. Teerna är dessutom certifierade med EU lövet (EU Organic) och Rainforest Alliance. Jag är faktiskt inte så jätte duktigt på det här med te men skulle vilja lära mig mer, hur funkar det, hur skall man tillreda bästa koppen, vilken skillnad är det på alla olika sorter. Ja ni fattar poängen.

Buzzador för två av Liptons ekologiska klassiker

Dom två sorter jag har fått hem är Inspiring Ceylon och Surprising Russian Grey. Måste säga att dessa är nog perfekt för mig eller dig som inte gillar fruktiga och söta tesorter. Favoriten har varit darjeeling under en längre tid.

Lipton Ekologisk Inspiring Ceylon – ett distinkt svart te helt utan andra smaksättare än det ekologiska Ceylon-teet från de frodiga bergen i Sri Lanka. Lipton Eko Inspiring Ceylon är ett perfekt te när du behöver varva ner och hitta ny energi under dagen.

Lipton Ekologisk Surprising Russian Grey – ett härligt smakrikt svart te smaksatt med bergamott och skarp twist av citrus. Teet är ekologiskt odlat och plockat i Sri Lanka och dess smaksättare är 100% naturliga.

Buzzador för två av Liptons ekologiska klassiker

Jag fastnade mest för Inspiring Ceylon om jag måste bestämma. Men jag gillar båda två om jag skall vara helt ärlig. Nu är det inte så att jag alltid dricker te ur sådana små koppar som ni ser på bilderna. Vanligtvis åker stora muggen eller glaset fram, men denna gång kände jag för att ta fram fina te servisen och una mig något extra. För visst har det sin charm när man dukar fram lite speciellt. Nästa gång jag kanske borde göra några snittar och lägga fram.

Buzzador för två av Liptons ekologiska klassiker

Har ni hunnit testa något av Liptons ekologiska tesorter?

You Might Also Like

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.