Brighton – När får jag se dig igen?

Brighton - När får jag se dig igen?

Det känns som i går då jag satt där på stranden och blickade ut över vågarna. Brighton, När får jag se dig igen? Längtar så otroligt mycket till nästa resa dit.

Jag vet inte vart jag skall börja, längtar så otroligt mycket tillbaka! Denna stad är helt amazing. Att vakna upp och känna lukten av havet varje morgon är en helt magisk känsla.

Nu hade jag kanske haft otrolig tur med vädret då jag chansade på att åka hit i oktober. Människor har gick runt i bar överkropp och stranden var alltid varit full med människor som bara njöt av livet. Att det blåste en hel del där nere längst havet var kanske inte så konstigt.

Ena minuten sitter du nere vid strandpromenaden och njuter av en kaffe eller glass och andra minuten går du längst gatorna som om du vore i vilken storstad som helst. Jag älskar den engelska designen på huset, det är kompakt och litet. Inget är speciellt pretto utan du gör det trevligt för dig själv.

Brukar du göra London för att handla på dom där vanligaste kedjorna som Primark, Superdrug, Boots, Dorothy Perkins, Victoria Secret så kan du lägga London på hyllan ett tag och åka till Brighton.

Brighton - När får jag se dig igen?

Det går faktiskt snabbare med tåget från Gatwick ner till Brighton än in till London. Har du sedan tur så är det faktiskt gångavstånd till dom flesta hotell från tågstationen. Jobbigare blir det kanske när du skall åka hem då Brighton egentligen är en enda stor backe och tågstationen ligger ovanpå den.

Turistattraktioner i Brighton då. Vi har självklart den berömda piren. Både den gamla och den nya. Sedan har vi ett samarbete med British airways och Brighton, den skyhöga utkikstornet. För 16pund tar du dig för många meter upp och sedan snurras du 360 grader, så att du inte missar något av världen under dig. Denna tur kan du göra både dag och kväll. Dock blir det inga bra foton då glasväggarna är reflekterande. Men det är en obeskrivlig utsikt. Jag tog denna tur lite för sent egentligen. Sista turen är 19:30 och jag önskade att jag tagit den en timme tidigare så jag kunnat se solnedgången från ovan.

The Kings Hotel Brighton

Längst med Kings road och city beachen ligger Kings Hotel. Litet men ändå väldigt mysigt.

Otroligt trevlig frukostpersonal. Med fönster ut mot havet njöt jag av min frukost som serverades från menyn. Det är både för och nackdelar med att välja en rätt från meny än att gå runt och plocka från buffé. Godaste kaffe jag någonsin druckit!

Nackdelen med att engelsk standard är att husen oftast har väldigt fyrkantig design. Mitt rum var format som ett L och saknade tavlor och gardiner. Istället hittade vi här speglar och rullgardin, något som gör att det ekar lättare mellan rummen. Något jag ofta har tur med är att inte ha några grannar. Denna gång var det förråd på ena sidan och trapp på andra. DÅ det är dörrar överallt hörde jag dörren till trapphuset hela tiden, men hellre det än en högljudd granne.

Fräsch och ljust rum. Toaletten saknade heltäckningsmatta vilket jag är glad över. Dock saknades det krokar eller avlastningsplatser för mina atrelajer. Väldigt skön säng med en vridbar tv så ni kan gissa vad jag gjorde innan jag somnade. Utanför mitt fönster sitter det alltid duvor vilket gör att varje morgon när jag vaknade trodde jag att Bull låg vid min sida. (Japp jag har en katt som låter som en duva om nätterna om han inte snarkar)

Brighton - När får jag se dig igen?

Mitt mål är att fara tillbaka redan i februari. Men jag vet tyvärr inte om min ekonomi kommer tillåta det då jag är tjänstledig. Kanske är tomten snäll i år och ger mig flygbiljetter. Tillbaka skall jag, frågan är bara när.

Har du varit Brighton?

You Might Also Like

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.