Hälsa & Livsstil

Det blir inte alltid som man tänkt sig…

Ett lugnt nyår skulle spenderas hemma i mjukiskläder, god mat och någon bra film innan 12 slaget. Ja det var tanken, men ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig.

Följer du mig på Instagram så kanske du redan vet att jag inte hade så väldigt bra start på 2019. Inte heller något bra avslut på 2018 faktiskt. Det som skulle bli en lugn hemmakväll med god middag och någon trevlig film slutade på akuten.

Medans sambon bastade gjorde jag förrätten (räkcocktail). Efter att vi ätit den så tog jag mig ett härligt varmt bad då jag frös. Efter mitt bad började vi göra i ordning varmrätten (halvinbakad oxfile med hasselbackspotatis och madeira sås). Vi dukade upp i matrummet och tände en massa ljus, satt på soft musik och började avnjuta middagen. När jag fått i mig halva rätten så började det hugga till på höger sida, strax under bröstet. Först tänkte jag inte så mycket på det utan fortsatte äta. Men när jag knappt kunde ta några andetag kände jag att det inte stod rätt till. Gick och la mig raklång på soffan och började googla när smärtan inte ville försvinna. Alltså, att googla sjukdomssymtoms är det sämsta du kan göra.

Nu hittar jag inte exakt det som först kom upp när jag mobilsurfade, men det var något liknade detta: Får du plötsligt ont i höger sida av magen på ett kraftigt och intensivt sätt bör du söka sjukvård omgående. All form av smärta som du inte kan förklara eller som återkommer flera gånger är en signal om att saker inte står rätt till. Tveka inte att kontakta läkare när du känner något utöver det vanliga.

Självklart blir man rädd när man läser något sådant. Men jag ringde min mor först som sa att jag skulle ringa 1177, vilket jag gjorde. Där fick jag förklara vad jag kände och sedan sa dom bara, åk in till akuten. Så det vart till att beställa taxi och åka in. Det är inte ofta jag är inne på Danderyds akuten, men det är tusan inte lätt att verken hitta dit eller in till receptionen. Då dom bygger om så är det rena labyrinten.

Jag fick så bra bemötande av all personal där. Alla var otroligt glada och det var inte alls mycket folk där som jag trott. Kändes dock inte helt optimalt att sitta där på nyårsafton strax innan 12 slaget. I väntrum nr 2 kunde jag följa tolvslaget hos Bingolotto och även första perioden av JVM matchen.

Strax efter 3 blev jag “utskriven”. Då hade jag lämnat en hel del prover, fått mängder av smärtstillande och doktorn hade knådat min mage både en och två gånger. Dom kunde inte se något på proverna denna gång men jag skall på datortomografi den 14 januari så då får vi mera information. Fram till den dagen blir det smärtstillande. Kanske inte precis så jag ville börja året. Men det är dags att få reda på vad som är fel. Då jag haft besvär med magen under hela december börjar jag tröttna. Det besväret har inte alls varit i närheten av det som jag fick denna gång. Då trodde dom mer på magkatarr eller IBS, men inväntar röntgen. Kanske var det en början på det som hände nu, vem vet. Doktorn på DS trodde att kanske kunde det vara njursten men ville inte ge några 100% svar.

Gallan opererade jag bort för lite mer än 10 år sedan, men självklart kan man få gallbesvär även när den är borta. Hur sjukt låter inte det? Men det var nästan helt uteslutet denna gång trodde doktorn. Så nu blir det att undvika kött och alkohol fram till den 14:e så får vi se om jag lyckas klara mig utan den värsta smärtan.

Det första dygnet på det nya året spenderades faktiskt i soffan. Efter att ha kommit i säng strax efter 4, sovit otroligt dåligt och så vara helt mörbultad i kroppen kände jag att det blir inte mycket gjort på det där dygnet. Har inte så jätte stor koll på vilka filmer eller serier jag tittade på, det var mer bara som att det var något som lät på tv och jag var själv i någon sorts dvala.

Jag hoppas verkligen ni hade ett mycket bättre nyår!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Karinsbeautyroom 7 januari 2019 at 09:37

  Usch så tråkigt att inte må bra, hoppas det inte är något allvarligt. Krya på dig ❤️

  • Reply Annica 7 januari 2019 at 13:54

   Tack så jätte mycket! Kram

 • Reply Louise 7 januari 2019 at 19:39

  Usch ? inte kul❣️

 • Reply Elaisa 9 januari 2019 at 10:38

  God fortsättning på det nya året! ✨✨
  Ja, läste ju på din Instagram om hur nyårsaftons firande slutade, med sådana hemska smärtor och besök på akuten.
  Så bra att du fick hjälp och att de tog symptomen på allvar och att du skall få göra en datortomografi nästa vecka.
  Tänkte på gallstensanfall när jag läste dina symptom, men eftersom du opererat dig för flera år sedan, så är det väl
  mindre sannolikt, om än man kan få anfall trots att man opererats. Njurstensanfall är också mycket möjligt.

  Hoppas att du kryar på dig och sköter om dig och tar det lugnt! Hoppas också att undersökningen går bra och att
  du får svar på vad smärtorna beror på.

  Stor kram från mig! ??
  /Elaisa

  PS Ser fram emot att få vinsten när du har återfått kraft och ork!

  • Reply Annica 9 januari 2019 at 10:54

   Tack desamma!
   Jag hoppas på att få svar så på måndag så man åtminstone vet vad man skall utgå ifrån när det gäller att undvika eller göra. Nu är varje dag en chansning när jag skall äta eller dricka för att inte få värre smärta.
   Skall ta reda på varför vinsten inte kommit fram till dig ännu, den skall nämligen vara skickad innan nyår direkt från företaget.
   Kram

 • Reply Elaisa 9 januari 2019 at 12:26

  Ja, precis, har varit där själv, så jag kan tänka mig in ungefär hur du har det. Bra att du fått smärtstillande som lindrar i alla fall.
  Håller tummarna för ett bra besked framöver!

  Så vinsten är skickad, har inte fått något på vare sig mail eller SMS.?! Tänkte givetvis att du pga smärtor och akutbesök inte
  orkat och haft möjlighet att skicka ut vinsterna. Men då kanske det kommer så småningom i alla fall!
  Kram!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.