Att fly verkligheten en stund.

Jag började ta med mig en bok på semestern och fastnade helt. Har aldrig varit någon speciellt stor bokfantast, tittar mest på bilderna. Allra helst så ser jag gärna att boken kommer ut på film. Tror aldrig jag varit en stor fantast av att läsa just böcker. Kokböcker, ja dom utgår jag mest från bilderna och vad receptet innehåller sedan kör jag på fri hand. Det var nog lite det som var problemet i skolåldern också, jag orkade aldrig läsa skolböckerna. Skriva och rita har varit min sak.

Men den senaste tiden har stunden att läsa en bok för mig att må bra. Det blir den där lilla stunden då jag kan fly verkligheten och leva mig in i någon annans. Självklart måste jag komma över en bok som får mig att fastna rätt fort annars är det kört. Inga krångligheter helst.

Jag kom över ett konto på instagram och började följa det regelbundet. Jag tvekade i början och kände inte riktigt att det var in grej. Men efter ha följt Lavender Lit. Dom startade 2017 “I lav it” som är en litteraturbox. Det är inget du prenumererar på utan beställer precis när du själv känner för det. Om du har tur vill säga, det blir väldigt snabbt slutsålt. Men i december lyckades jag få mig ett ex av 2023 första box.

Så nu har jag fått hem boxen med Huset i det blommande trädet av Holly Martin. Detta är en specialutgåva och med i box kom det även lite andra gobitar. Detta är precis en sådan bok som jag vill och orkar läsa. Tunga deckare eller kriminalare eller liknade vill jag fortfarande se på film. I min myshörna skall det endast vara feelgood.

Böcker jag tagit mig igenom den senaste tiden:

En mörkare himmel* och Det förlorade landet* – Marie Jungstedt

Där kräftorna sjunger* – Delia Owens

Cafét som aldrig sover – Libby Page (Denna orkade jag inte läsa ut, kom ingen vart i handlingen)

Kär & Galen i bokhandeln*, Spirande kärlek i bokhandeln*, Bokhandeln för ensamma* och En vinterkyss i bokhandeln för ensamma hjärtan* (som jag läser just nu)- Annie Darling

Den lilla blomsterhandeln vid havet* – Ali McNamara

Sju systrar del 1-7 – Lucinda Riley

Är 2023 året då jag läser mig igenom livet kanske? Att ha min kobo med mig på resan till och från jobbet har gjort vardagen så mycket enklare. Det jobbigaste är dock när jag tar med mig den i sängen, kan liksom inte sluta läsa även hur trött jag än är.

Hur tar du dig igenom böcker. E bok, ljudbok eller pocket?

You Might Also Like

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.