Hälsa & Livet

Återblick – September

Sverige har gått till val och vi kan nu lämna röstpropagandan bakom oss, trodde jag. Vad sägs om att ta en titt på månaden inom min vardag istället.

Då har även september gett med sig och vi är nu inne i oktober. Nu kan vi med all rätt säga att hösten är här. Precis innan vi gick in i september så trodde jag att det skulle bli en lugn månad. Kalendern hade inte så väldigt mycket inbokat och jag kände att jag hade kontrollen på det mesta. 

Jag började faktiskt månaden med att äntligen införskaffa en ny kamera, Panasonic (Lumix G) DC-GX800K. Har haft så dåligt samvete under sommaren för att jag inte fotat så mycket. Men med min Samsung NX3000 har det inte varit roligt. Så fort en bild är tagen så drar kameran igång och lever sitt eget liv, inget jag kunde styra alls. Så inför första veckan på september behövde jag verkligen en ny. Samsung åker iväg på service och kanske kommer den tillbaka som ny eller så går den i graven som alla andra kameror jag ägt. Pinsamt nog har jag en flyttkartong full med elektronik som jag inte längre använder. Allt är nämligen inte trasigt, bara omodernt. 

Invigning av kameran blev det under L’oréal Paris visning av Isabel Marant. Var lite nervös över hur fotona skulle bli när jag inte alls var van med alla inställningar. Kanske inte det bästa att provköra kameran på då det är lite svårt att ta nya foton om jag skulle misslyckas. Men jag tycker att det gick himla bra och eventet var väldigt trevligt. Ni har fått se lite från både eventet och produkterna här.

September är också en månad fylld med prat om politik och valet. Jag tänker inte prata något som helst om valet var tanken då jag inte gillar politik. Jag hoppas bara på att det löser sig snabbt och att vi kan blicka framåt.

Det blev det årliga besöket på Hud & Kosmetika i Kista. Tillbringade en hel dag där utan att egentligen få mig ett helhetsintryck. Med blandade känslor gick jag tillbaka dag 2 för att se vad jag missat. Något jag alltid gör, men när jag stod där i mässhallen kände jag bara – mjä nu går jag hem. Självklart han jag besöka många trevliga företag under dag 1 och kommer visa er en hel del produkter här på bloggen vart efter.

Jag han även besöka Gilda Skolan med min mor för en ansiktsbehandling. Det var min mor som ville göra en ordentlig ansiktsbehandling och jag följde med som stöd. Självfallet tog jag tillfälle att få mig en egen behandling. Kände mig som en ny människa efter. Det är något helt annat när en annan person rengör och fixar i ansiktet helt enkelt.

Avslutade månaden med:

Den årliga tjejhelgen i stugan fick avsluta denna månad. Nästa år är det 10 år jubelium. Mer om denna helg kommer i separat inlägg snart…

Bäst under denna månad:

Måste helt klart ha varit helgerna uppe i stugan. Att få vara på landet om så bara några dagar kan vara helt fantastiskt om vädret är med oss. Hösten är så himla mysig ute i skogen.

Sämst under denna månad:

Började känna mig allmänt konstig i kroppen. Det var inte någon förkylning eller halsont, utan kroppen värkte och jag kände mig tung och hängig. Nästan som att det var någon som låg där och tryckte men inte riktigt ville bryta ut. Skönt nog kunde jag jobba hemifrån under dom dagar jag kände mig som att botten var nådd. 

Något jag funderat på:

Varför skall det finnas företag som tjänar pengar på oss kvinnor? Nu pratar jag inte om företag som är i mode eller skönhetsbranschen utan dessa företag som livnär sig på att tillverka hygienprodukter så som bindor och tamponger. Varför i hela världen skall vi behöva betala för dessa produkter när vi inte själva bestämt att vi behöver dom varje månad. Bara något jag låg och funderade på här om kvällen när jag hade tråkigt.

Vad hände denna månad för ett år sedan:

  • Var och såg “Mamma Mia the Party“. Väldigt underhållande även för en som inte gillar ABBA
  • Självklart vart det ett besök på Hud & Kosmetika
  • Jag påbörjade en grundkurs i Photoshop, Indesign och Illustrator
  • Den årliga helgen i stugan med tjejerna

Vad händer under Oktober:

  • Vi firar 19 år tillsammans jag och sambon
  • Roadtrip till Amsterdam
  • Skall ta en “snabbkurs” i HTML, CSS och JavaScript. Alltid bra att uppdatera kunskaperna.
  • Apoteksforum äger rum, så den tänkte jag besöka
  • Jag skall vara nagelmodell för Calgel Sweden
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.