Återblick – November

Det var månadens som anses som årets tråkigaste enligt många. Den började som en höst men avslutades som vinter. Är vintern här på riktigt nu kanske?

Jag började november med en helg på landet. Så skönt att få komma bort bara för någon dag. Mer om den helgen kan ni läsa om här. Sedan var jag hos frisören igen. Eller igen och igen. Mitt mål är att gå varannan månad nu för att inte håret skall må dåligt. Denna gång hade jag beslutsångest över vad jag ville ha. Så han fick fria händer. Det blev en lite längre bob med lugg. Helt nöjd vart jag inte då jag tyckte det blev allt för långt. Men men. Väl hemma samma kväll så skulle jag färga håret lila. Kan säga att det vart inte alls lila utan mer vinrött. Slängde snabbt i en omgång av Maria Nila Vivid Violett färgbomb för att försöka dämpa det röda.

Jag han med att klippa mig två gånger under denna månad, just för att jag inte var nöjd med första omgången. Helt ärligt så vet jag inte om jag är nöjd nu heller. Skall boka ny tid i mitten på december och kanske då blir det pixi kort. Får liksom inte ihop den frisyr han gjorde på mig senast. Det är som han gjort två olika frisyrer i ett. Smart kanske men jag blir mest frustrerad när jag skall fixa till det.

Tanken var att hinna gå på Allt för hälsan och egenföretagarmässan som gick av stapeln i början på november. Tyvärr kom vardagen emellan och jag fick snällt hoppa över båda mässorna.

Jag vet faktiskt inte vad som hände under denna månad. Dagarna sprang iväg för mig och nu är vi här i december. Ingen snö kom under november och hoppet om en vit jul kanske över ge oss. Är november annars en väldigt intetsägande månad? Det händer inte så mycket mer än att man går runt och längtar efter att december skall börja.

Bäst under denna månad:

Vi bestämde att julen skall firas hemma hos oss i år och det skall bli så trevligt. Ni kommer märka av en julstämning här på bloggen under hela december kan jag lova. Jag har så mycket jag vill ta upp om julen, allt från julsnapsen till vad du kan lägga under granen. 

Jo men sen har jag faktiskt en till sak som är det bästa under november. Vi köpte äntligen en ny espressomaskin! Så nöjd med denna Melitta Caffeo Solo.

Sämst under denna månad:

Jag hade verkligen en dålig period sista veckan på november. Måndagen startade med huvudvärk och övergick i en sådan ångest att magen brände och jag kunde inte äta eller dricka. Vad jag än gjorde så mådde jag verkligen skit. När kvällen kom bröt jag ihop totalt och grät mig mer eller mindre till söms den natten. Vaknade på tisdag och mådde likadant men orkade ta mig upp och åka till jobbet. Hade fortfarande en sjuk ångest och försökte verkligen bearbeta den under hela dagen och kvällen. Somnade tidigt och vaknade upp på onsdag med mindre ångest och magont. Efter en hel del rådgivning så är det risk att jag dragit på mig magkatarr, så en tid hos doktorn är bokad. Ångesten är dämpad men magbesväret är fortfarande kvar.

Något jag funderat på:

Det här med Black Friday, borde inte denna rea döpas om? Dom flesta butiker har inte rea bara på fredagen utan flera dagar innan och efter. Personligen är jag lite klyven ang den. Visst är det jätte bra att ha denna rea för oss / dom som inte har råd att köpa tex julklappar till fullt pris osv. Jag pallar dock inte att springa runt i butiker när det är så mycket folk och kaos, får panik. Så jag är glad över att dom flesta erbjudanden även finns på nätet. Denna rea har nämligen blivit större än mellandags rean nu. Så kanske borde Sverige satsa mer på denna än just mellandags rean. För det är ju nu man vill shoppa och inte efter jul.

Vad hände denna månad för ett år sedan:

  • Även förra året var vi upp till stugan under första helgen i november. Börjar det bli en tradition kanske.
  • Sista året av Acadermia gick av stapeln. (Då visste vi inte att det var sista gången dock)

Vad händer under December:

  • Årets julkalender drar igång!
  • Åker upp till stugan för att fira nyår (förhoppningsvis)
  • Kanske blir det något julbord, inget som är planerat ännu iallafall

You Might Also Like

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.