Hälsa & Livet

Återblick – December

December är slut och 2018 har vi lämnat bakom oss. Det är nu 2019 startar och vi kan påbörja ett nytt kapitel.

December och 2018 har passerat oss och vi är nu redan inne i januari på ett helt nytt år! Det blev en månad då snön äntligen kom till norra Stockholm och en liten julkänsla kunde smyga sig på. 

Detta var månaden som jag hade hur mycket som helst att göra på jobbet samtidigt som jag vart dålig. Det är även ett år sedan jag fick åka fram och tillbaka till veterinären med Bull för att olika undersökningar och operationer. Nu så här ett år sedan finns det inte så många tecken på att han är gammal eller dålig. Han är otroligt bortskämd och kommer troligen leva många år till. 

Då jag sov på soffan under två veckors tid så hade Bull det bra och lät oss sova nästan varje natt utan några matkrav innan 06:30. Så skönt! Varför jag sov på soffan? Sambon hade lite obekväma arbetstider och behövde sova och jag var som sagt dålig och hade då väldigt svårt att sova. Men när jag märkte att det fungerade bra och Bull sov hela nätterna så blev jag kvar på soffan. Men när vi börjat julstäda kände jag att det var dags att flytta upp till sovrummet igen. Och Bull började då igen att väcka oss om nätterna. Nackdelen med att han inte längre kan äta torrfoder och vill ha blötmat varje gång.

Julafton vart lyckad hemma hos oss. Med tillökning i släkten så var det första gången på ca 18år som Bull skulle få komma nära en bebis. Men det gick hur bra som helst. Han var delvis med oss under kvällen och sedan smög han runt och tittade på allt som hände.

Juldagen och Annandag jul kändes otroligt långa, jag var väldigt rastlös och visste inte riktigt vad jag skulle göra. Sätta mig och jobba eller kanske börja fixa i mitt hobbyrum? Det hela slutade med att jag hamnade i soffan framför lite filmer, tog ett tomtebad och sedan gick vi och la oss innan 22. Det kan faktiskt vara nyttigt med några sådana dagar så kroppen får vila ordentligt även om hjärnan går på högvarv.

Med andra ord hände det egentligen inte så mycket under december som är av intresse att skriva om här på bloggen. Jag har som sagt varit “dålig” under hela december och inväntar en mer detaljerad utredning under januari. Något som gjort att jag tappat aptiten och inte kände något större behov av all julmat, kanske en fördel.

Jag bokade äntligen en efterlängtad resa till Västerås med Lotta. Det blir hotellövernattning och spa på Steam Hotel! Dock är det ett tag innan vi skall fara dit, men bara att ha den bokad för mig glad.

Är det någon av er som varit där och rekommenderar någon behandling som vi inte får missa?

Vi bestämde oss till slut för att fira nyår hemma. En lugn kväll med en lite trevligare middag, annars inget speciellt. Och det kanske var lika bra det, för mitt under varmrätten fick jag mer eller mindre andnöd och kraftiga smärtor på högerbsida av buken. Efter rådfrågning av 1177 vart det taxi in till akuten. Och där fick jag spendera mitt tolvslag. Några timmar senare efter mängder av prover o snärtstillande fick jag åka hem till min säng. Dom misstänker njuren men vi skall avvakta tills jag gjort ett dartormagrfi eller vad det nu heter. Hoppas ni hade en trevligare nyårsafton.

Något jag funderat på:

Varför undviker många kvinnor att gå till gynekologen egentligen? Personen som kommer undersöka dig har gjort detta minst 100 ggr innan du hoppat upp i stolen. Självklart är det obekvämt att dra ner byxorna för en främling. Men se det på ljusa sidan, det är förmodligen ingen person du skall leva med resten av livet har jag något att skämmas för. Proceduren är över på några minuter och det som känns jobbigt kanske är testresultatet om det är så att du behöver vänta på ett sådant.

Personligen bävade jag inför mitt besök hos gynekologen nu senast. Jag har varit emot det besöket så pass mycket att jag hoppat över dom vanliga cellprovtagningarna i flera år. Men efter detta besök beslöt jag mig för att sluta fjanta och göra det där jäkla provet. Det är väl bättre att få veta om något är fel innan det är för sent, OM det nu skulle vara något.

Vad hände denna månad för ett år sedan:

 • Jobbade min sista dag innan jag gick på 6 månaders tjänstledighet.
 • Bull fick ond tand och struma så hela denna månad innebar: strut, tabletter och veterinärbesök.

Vad händer under Januari 2019:

Jag har inget inbokat överhuvudtaget i januari. Både positivt och negativt att börja året med en tom månad.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Louise 1 januari 2019 at 08:46

  God fortsättning!!!!
  Vad är det som har varit och hur har du varit dålig???? Jag blir orolig när jag läser det på din blogg. Varför har du inget sagt?
  Håller verkligen tummarna att det inte är något allvarligt och att du mår bättre. När fick du komma hem?
  Kram vännen❤?

  • Reply Annica 1 januari 2019 at 21:22

   Desamma!
   Jag har haft skumma smärtor i buken under hela december, men det som hände i går var något helt nytt. Då jag inte vet vad det varit så har jag inte sagt så mycket utan väntar mest på att få svar först. Jag blev utsläppt strax efter 3 tror jag att det var. Pappa kom och hämta mig så jag kunde åka hem och sova på direkten medans all smärtlindring fortfarande verkade. Idag har det varit lugnare med smärtorna men det känns som jag varit med i världens slagsmål. Kramizar

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.