Återblick – Augusti

Återblick Augusti

Sensommaren tar oss till en lite ett väder som påminner om april. Är det sommar eller höst nu? En dagen strålande sol och andra öser regnet ned.

Augusti började faktiskt med ångest om jag skall vara helt ärlig. Kanske låter det larvigt, men jag hade ångest över att inte ha använt eller provat några nya (eller gamla för den delen) produkter under hela juli typ. Detta gjorde ju även att bloggen blev lite lidande. Hade inget vettigt att skriva om och när jag väl kom på något att skriva om så orkade jag inte. För vem orkade egentligen sitta framför datorn eller stå under varma fotolampor när temperaturen visade över 30 grader dygnet runt kändes det som.

Men nu är den svenska sommaren här, dom där dagarna man aldrig riktigt vet om det skall blir sol eller regn. Och jag är inte den som gnäller för det, längtar efter hösten nu!

Så vad har egentligen hänt under månaden. Den där månaden jag egentligen inte visste jag om skulle njuta av lite ledighet eller jobba ikapp så att hösten för en lugn start. Jag fick mig ett nytt kontor även då jag redan har ett stort hobbyrum på övervåningen, men då jag inte kunnat nyttja det rummet sedan värmen slog in så har jag som ni bott i vardagsrummet. Men nu kom vi (sambon och jag) överens om att jag skulle få flytta in på hans kontor som ligger på entréplan. Där kan vi ha varsitt skrivbord och nära till alla dom där tekniska prylarna som scanner och skrivare. Tanken är i framtiden att jag skall jobba hemifrån även på mitt “riktiga” jobb så då är det bra att ha en ordentlig plats att sitta vid. Dock får mitt “låtsasjobb” som tex bloggen fortfarande ha verksamhet på övervåningen. Inget mig emot då jag har min lilla fotostudio där.

Jag fick faktiskt agera konsult på gamla arbetsplatsen under en vecka för att lära upp den person som skulle ta över min tjänst. Så lite trevligt med pengar in på företaget.

Något lite ovanligt som hände under augusti var faktiskt att jag vart inbjuden på pressdag för julen. Ni kanske förstår att det var julen jag syftade på med något ovanligt. Kändes rätt konstigt att smaka på en lussebulle och känna doften av pepparkakor redan i augusti. Men jag såg mycket fint som jag gärna pryder mitt hem med till jul. Hittade även några trevliga plagg från Kappahl som kanske får hitta hem till mig snart.

Hur avslutade jag månaden:

Sista augusti var en regnig dag, det var verkligen höst i luften. Gråter som sagt inte för det utan jag tänkte utnyttja vädret till fullo. Medans sambon byggde hyllor och installerade det nya bioljudet i gillestugan låste jag in mig i badrummet. Efter veckans klippning så behövde håret färgas och vad passar inte bättre än att ta ett härligt  bad samtidigt. Så medans färgen verkade i håret tappade jag upp ett bad med oljan Floating Island från Lush och ansiktsmasken Amazing Beauty Mask från Palina. Alltså bästa sättet att avslutade arbetsveckan på!

Bäst under denna månad:

När grannen tog bort poolen, första tecknet på att hösten är på ingång! Nej helt ärligt så var faktiskt konserten på Mosebacka med Weeping Willows månadens höjdpunkt. Årets hemliga gäster var Carolina Wallin Pérez, Eva Dahlgren och Lisa Nilsson. 

Sämst under denna månad:

Jag kan verkligen aldrig bli nöjd med mitt hobbyrum. Under denna månad så fick jag ett nytt kontor, eller ja jag delar nu med sambon så vi har ett riktigt kontor tillsammans. Frågan är då vad jag gör i mitt hobbyrum? Självklart packade jag ner allt som har med elektronik att göra till det nya kontoret. Nu står hobbyrummet där med ett tomt skrivbord, så skall jag göra om det till ett sminkbord? Jaja det blir en fråga till september kanske…

Nya produkter under månaden:

Vi börjar denna lilla kategori med att gå igenom lite smått vad jag har för nya produkter att prova. Dessa produkter kom antingen via pressutskick / arbetsprover eller så har jag köpt dom själv. Säg till om det är någon produkt ni vill att jag skriver om snarast.

L’oréal Paris – Brow Artist High Definer
L’oréal Paris
– Color Riche Matte Addiction (flera olika nyanser)
Elvital
– Dream Length Steam Mask
Maybelline
– Superstay 24H Full Coverage Foundation
Maybelline
– Tattoo Brow Pomade
Garnier
– PureActive Anti-blackhead Charchoal peel-off mask
Grazette – XL Thickening Beach Spray
Maria Nila – Pink Pop

Vad hände denna månad för ett år sedan:

 • Spenderade mer eller mindre hela augusti uppe i stugan
 • Gick på opera “Madam Butterfly”
 • Avslutade semestern och månaden med en spa helg i Västerås med Lotta
 • Årets sista sommarkonsert blev självklart Magnus Carlsson på Mosebacke

Vad händer under September:

 • Hud & Kosmetika på Kistamässan
 • Föreläsning “Träna din inre kondition – Lyft dig själv och andra “
 • Tjejhelg i stugan

Jag tror faktiskt att jag kör vidare med detta upplägg någon månad till för att se hur det fungerar. Eller vad tycker ni?

You Might Also Like

2 Comments

 1. Karinsbeautyroom

  Jag gillar det här upplägget men det är du som ska känna vad som känns rätt och hur du vill göra.
  Maybelline – Superstay 24H Full Coverage Foundation är den produkt jag är mest nyfiken på.

  1. Annica

   Jag tror faktiskt att jag trivs bäst med ett inlägg per månad istället för en per vecka. Ibland händer det inte så mycket under veckan och då känns inlägget bara onödigt.

   Är också väldigt sugen på den foundation, så det blir till att prova den nu under veckan tror jag minsann! 🙂

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.