Skönhet & Mode

Återanvändbara makeup pads

Har du funderat på hur mycket pengar du lägger på produkterna som hjälper dig att hålla rent ansiktet? Dom där produkterna som har en tendens att alltid vara slut när dom är mest behövda typ….

Oavsett om du vill spara pengar, rädda miljön eller helt enkelt bara vill hänga på hajpen lite så tänkte jag att vi skulle se på tre olika alternativ till att rengöra ansiktet med pads. Jag är en sådan person som helst vill kunna sitta vid mitt sminkbord och göra både dag- och nattrutinen. Och då även rengöring av ansiktet. Så när jag rengör ansiktet använder jag mig helst av produkter som inte behöver sköljas med massa vatten. Detta göra att jag oftast använder upp till fyra pads vid varje tillfälle om jag inte rengör med wips.

I början tänkte jag inte så mycket på det då bomullsrondeller inte är speciellt dyrt, väldigt ofta hittar du kanske 2-3 förpackningar för 20SEK. Men efter att jag hittade dom dubbelsidigare padsen från Kicks kan jag inte längre använda dom “vanliga” små padsen. Och detta blev rätt dyrt tyvärr.

Så för mig kom det rätt naturligt att vilja testa pads som går att återanvända. Det finns mängder av olika varianter att köpa och självklart kan du göra dina egna av det material du själv föredrar. Mitt mål var att hitta billigare varianter för att se vad jag egentligen skulle tycka om detta.

Först ut har vi gröna rundlar från EcoTools. Dessa är egentligen ansiktsmask borttagnings svampar. Men självklart fungerar dom lika bra att ta bort smink med. Nackdelen är att om du inte vill använda vatten utan kanske någon produkt så kommer denna suga åt sig lite väl mycket. Så, föredrar du att använda vatten och gillar när det river till lite så är dessa ett tips. Kommer tyvärr inte ihåg vad jag betalade för dom, men då dom endast säljs i två pack så är det dom dyraste i längden av dom jag provat nu.

Dessa kanske inte riktigt ser speciellt vackra ut men dom ger lite riv i ansiktet när du väl använder dom. Du kan välja om du endast vill ha vatten eller rengöringsprodukter. Dom säljs i tre pack för 20SEK (eller två stycken tre pack för 30SEK) på Dollarstore. Helt klart dom billigaste och faktiskt dom jag gillar bäst. Med dessa kan du välja om du vill ha lite riv eller kanske bara vill ta bort en lätt makeup.

Hos Fabriken i Nora köpte jag två förpackningar av dessa lite “finare” pads. Varje förpackning innehöll 6st pads plus en tvättpåste för 39SEK. Dom här är mest lik dom flesta modeller som säljs ute på marknaden idag i from av “snuttefiltar”. Microfiber padsen använder jag på morgonen när huden känns lite mer känslig och jag inte har så mycket smuts att tvätta bort i ansiktet. Du skall inte behöva någon rengöringsprodukt med dessa utan det räcker med vatten. Fast då jag inte har något vatten i närheten av mitt sminkbord så kör jag med olika produkter på alla mina pads.

Har du några tips på vad vi kan använda istället för vanliga bomulls rondeller?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Karinsbeautyroom 25 september 2019 at 09:42

  Skulle verkligen behöva hitta ett alternativ till bomullspadsen jag också. Jag använder mest till Micellärvatten och toner så skulle behöva köpa på mig en bunt med sådana typ frotté liknande som finns på marknaden men tycker de är så rackarns dyra men får väl börja köpa några i taget, tror ett 10-pack ligger på ca 79kr. Blir ju trots allt billigare på lång sikt än att använda engångspads.

  • Reply Annica 27 september 2019 at 12:48

   Men ett 10 pack för 79:- är faktiskt helt okej om du tvättar och använder dom flera gånger. Vart har du sett sådana förpackningar? Jag vill gärna ha frotté och inte mikrofiber.

 • Reply Madeleine 23 maj 2021 at 19:46

  Älskar dessa typer av pads! Så bra!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.