Hälsa & Livsstil

Årets tjejhelg i stugan är över…

September innebär äntligen att helgen i stugan med tjejerna är på G. En helg med bubbel, vin, musik, brasa och en jäkla massa skratt.

Den årliga helgen för det lilla gänget var äntligen här och vi skulle åka upp till stugan. I år blev det nionde år som vi tillbringade denna helg i stugan. Till nästa år skall vi se vad vi kan hitta på för något extra. Själva resan upp brukar inte vara helt smärtfri. Kanske inget allvarligt precis men vi brukar ha problem med utrymme i bil pga packning och att vi inte kan hålla tiden så bra.

Tanken är att tjejerna vill komma upp innan 20 för att se Idol. Något som alltid blir på sista sekund då vi ALDRIG kommer i väg i tid. Detta år blev inget undantag. Jag var redan klar innan avsatt tid för hämtning. Tess kom och hämtade upp mig och sedan kom Lotta med pendeln innan Kerstin hämtas på vägen. Men det var där första projektet började. Vänster framdäck saknade en hel del luft. Med ett tryck på 1.2 istället för 2.5 fick vi ta oss till närmsta mack och fylla på. Men sedan kom varningsskylten och paniken kom lite smått. Tur var så skulle bara det kalibreras. Så när det var gjort och alla var inpackade i bilen så tog vi oss till Erikslund för att inta första middagen.

Vi var lite crazy och åt på Chop chop istället för IKEA som vi brukar köra. Redan här insåg vi att dom skulle missa Idol. Med gasen i botten så han dom faktiskt se dom sista 30 minuter och sedan utröstningen. Tror detta kommer bli ett långt inlägg, förlåt för det.

Lördagen startade med att dom andra tre frös. Vi vaknade nämligen till minusgrader. Årets första frost hade kommit till Kopparberg. Efter frukost skulle vi ta oss ner till byn för att gå på marknad. Dock signalerade bilen att det var för dåligt tryck i däcket igen. Vi fick ta oss in till macken där dom så snällt hjälpte oss att kolla däcket även då verkstaden var stängd för helg. Däcket hade ett litet hål som dom lagade. Tusen tack grabbar! Nu var vi redo för en dag på marknaden. Första stopp var Walking art Salong. Jag hade nämligen bestämt mig för att tatuera mig. Så i år valde vi att tatuera oss istället för att åka helikopter.Kommer att visa tatueringen, men i ett separat inlägg.

Efter ha tillbringat någon timme på salongen (kändes det som) så tog vi oss till Pannkakshuset för att äta dom berömda holländska pannkakorna. Då det var marknadshelg tror jag menyn var nerbantad rätt rejält så vi valde vanliga pannkakor med sylt. Mätta och belåtna tog vi oss en runda på marknaden. Tyvärr kändes den alldeles för liten i år. Det var många bord som stod tomma. Självklart tog vi oss en sväng på tivolit för att köra lite chokladhjul. Dock ingen vinst för oss i år.

Ett stopp vi har varje år på marknaden är fotografering på bron. Dom första gångerna var det dom andra tre som stod på bron och jag fotade. Nu har vi kommit ett steg längre i framtiden och alla är nu med på fotona.

Väl tillbaka i stugan korkades vinet upp, brasan tändes och middagen började förberedas. För er som följer mig på instagram har säkert redan sett en del av helgen och att vi körde ansiktsmasker under kvällen. (kommer skriva om maskerna i ett separat inlägg) Vet inte riktigt vart tiden tar vägen under denna helg men den springer verkligen iväg. Denna natt fanns det ingen risk för att någon skulle frysa då brasan värmt upp huset under hela kvällen och in mot småtimmarna. 

Söndagen kom och det var dags att åka hem. Denna helg vart det något lugnare av någon anledning innan vi började packa ihop. Dom andra tre tog en långpromenad upp i skogen medans jag var kvar och plockade iordning i stugan. Passade på att göra mig en kopp kaffe och satte mig ute på altan för att njuta av lugnet och den otroligt sköna stämningen. 

Tusen tack tjejer för denna helg! Vi behöver som sagt göra detta oftare.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply JUNITJEJ 5 oktober 2018 at 19:02

    Så mysigt ni hade det!

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.