Hälsa & Livet

Är det värt att sätta självförtroendet på spel?

Ligger det i vår natur, det där med att alltid påpeka, kommentera och kritisera. Gör vi det för att vi är osäkra på oss själva eller får vi verkligen ut något vettigt av det. Många av oss har valt att se ut som vi gör idag medans andra inte har något val. Vissa kämpar med dåligt självförtroende, över/undervikt, sned näsa, för lång/kort. Ja listan skulle kunna göras lång på saker som någon är besviken på. Men är det så pass allvarligt att man måste sätta självförtroendet på spel?

Världen är inte perfekt och kommer aldrig att bli. Varför måste då människan vara perfekt för att accepteras. Och vad är perfekt? Varför tar jag upp detta? Jo jag är trött på att låtsas vara någon jag inte är. Det handlar om att våga vara sig själv.

Jag älskar smink och mode, annars skulle jag aldrig driva denna blogg. Men det handlar inte riktigt om det, utan hur du egentligen känner, utanför alla dessa produkter som kan få oss att må bra för en stund. Ta en vanlig dag för mig tex. Håret är inte färgat på någon vecka vilket leder till att mina tinningar troligen är mer grå än bruna. Detsamma gäller väl egentligen alla hårstrån på mitt huvud efter ett tag. Är det någon som säger att jag är snygg i håret en sådan dag? Inte mycket faktiskt. Dom flesta kommentarer är att jag är så gråhårig. Jag är naturligt gråhårig! Skulle jag färga håret grått som är så trendigt skulle ingen bry sig.

Jag är 36 år och jäkligt trött på att färga håret för att jag måste. Det skall vara kul och jag vill göra det för att hitta på nya stilar ibland inte för att dölja.  Varje gång någon säger till mig – Va gråhårig du är! så hör jag bara – Va fet du är! Ni hör skillnaden på meningarna, men känner ni skillnaden?

Nu handlar det inte om att just jag är gråhårig eller fet, det handlar om att alla skall vara lika värda oavsett utseende. Det pratas så mycket om att alla skall vara lika värda oavsett ursprung, men vi måste även arbeta på att lära oss acceptera varann från samma ursprung oavsett hur vi ser ut.

Jag lättar på hjärtat för att jag är trött på att vara någon jag inte är. Vad är det som gör att jag inte passar in i den perfekta världen enligt kommentarer och påpekande. Modebranschen börjar komma rätt långt på väldigt kort tid med att inte  skilja på stora och små storlekar. Tidningar slutar att retuschera modellerna och vi lever i ett årtionde där det borde vara accepterat att klä sig precis i vilka märken eller färger som helst.

Du skall inte behöva skämmas för att du inte ser ut som tjejerna eller killarna på varje tidningsomslag. Jag lovar att även dom har en fuldag eller rent av har komplex för något. Bli stolt för den du är och folk runt omkring dig kommer acceptera dig som du är tillslut. Tänk bara att dom som kommenterar och kritiserar förmodligen bara är avundsjuka på dig.

Inspirera och motivera varandra istället för att påpeka, kommentera och kritisera!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Kashaya 21 april 2016 at 21:23

  Håller med fullständigt! Det var kul att ses igen.

  • Reply Annica 23 april 2016 at 12:49

   Tack, det värmer när andra håller med så man inte är helt ute och cyklar. Ja hoppas vi ses snart igen!

 • Reply Donnachic 21 april 2016 at 21:31

  Äntligen ett riktigt klokt och enormt viktigt inlägg, bra och tack!! Kul att ses igen!

  • Reply Annica 23 april 2016 at 12:48

   Tack så mycket! <3
   Alltid kul att träffas. 🙂

 • Reply Louise 17 augusti 2016 at 23:46

  Faan vad bra skrivet. Tror att det är så som flesta känner sig . Men du la ut det i ord, hoppas att fler läser det.

  • Reply Annica 18 augusti 2016 at 09:24

   Tack vännen! Ja jag hoppas fler tar åt sig och fattar hur det egentligen funkar

 • Reply Hur långt har självförtroendet kommit? • Daretobeyou.se 24 juli 2017 at 14:26

  […] om så mycket på senaste tiden tyvärr. För ett ungefär ett år sedan skrev jag ett inlägg om att just vara sig själv och jag tänkte reflektera lite över det idag. Vad har hänt under ett år, har det blivit någon […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.