På Bordet

Annica testar – Europa Joe Kaffe

Annica testar kommer vara en serie där jag provar nya saker (nya för mig). Det kan vara precis vad som helst! Mat (olika rätter eller produkter), skönhetsprodukter, restauranger eller prylar i ren allmänhet. Jag älskar att prova nya saker även om det nu inte blivit så himla mycket av den biten. Men det skall vi ändra på nu!

Först ut är en produkt jag länge velat testa men aldrig tagit tag i det, tills den dagen jag faktiskt vann ett kit. Så nu har jag testat denna Europa Joe Kaffe under 2 veckor. Vad jag har gjort är att byta ut min första kopp kaffe till detta. 2 dl kokande vatten och en “påse” med Europa Joe kaffe, och eftersom jag måste ha mjölk i så har jag tagit antingen havre- eller ärtdryck i.

Men vad är Europa Joe Kaffe och vad skall det göra överhuvudtaget?

Så vad innehåller en påse Europa Joe Kaffe?

Kaffet är sorten Azera som är den mest utbredda kaffesorten i världen.

  • Vattenfritt koffein som skall ha en uppfriskande effekt
  • L-tyrosin – Påverkar ämnesomsättningen och humöret
  • Vitamin B6 – Gynnsam effekt på immunsystemet och bildandet av antikroppar
  • Krom – Hjälpämne för kroppens naturliga insulin och reglering av blodsocker. Det bränner socker för att göra det till energi för cellerna.

När man ser det så där så ser det bra ut, inga onödiga ämnen utan bara saker som skall hjälpa till att kanske få en bättre vardag i livet. Men är det tillräckligt stora mängder i varje portion?

Så en historia kort, detta kaffe skall minska din aptit, balansera din vikt, öka energin och lyfta ens humör. Aptiten, energin och ens humör är inga nyheter att kaffet förbättrar. Sedan om det är något gott kan bara du själv svara på.

Om jag har fattat det rätt så skall det räcka med att ta denna kopp under 6 dagar för att det skall få någon verkan. Men det rekommenderas även att du dricker en glas vatten innan och efter kaffet. Glömde kanske säga att detta skall göras på fastande mage, (30 – 60 minuter innan intag av mat för att få bästa effekt)

Utöver vattnet och den fastande magen så rekommenderas det även att man utesluter vit mat som socker, vitt bröd, pasta, ris, potatis, kakor, godis och chips. Hm detta låter ju faktiskt som vilken diet som helst. Uteslut allt typ….

Vad kom jag fram till?

Om jag skall vara helt ärlig så tycker jag inte riktigt att det smakat kaffe. Visst finns kaffesmaken där men nja inte precis den första koppen jag vill dricka på morgonen. Det ligger någon bismak i kaffet, typ som kol. Tittar man riktigt noga i koppen så ser det ut som svart glitter som simmar runt när man rör i kaffet.

Efter 2 veckor kan jag konstatera att kaffet inte fick mig att gå ner i vikt, vilket kanske inte var helt oväntat. Något jag däremot märkte av rätt snabbt var att sötsuget försvann. Ibland försvann även matlusten, men det var ingen nyhet för mig. Så även om vikten nu inte rasade så stod den still vilket är bra, mina mediciner gör nämligen att jag går upp i vikt oavsett jag vill eller inte. Nu har jag faktiskt byt ut medicinerna så kanske viktuppgången slutar pga medicineringen iaf. Så för att sammanfatta det hela lite kort. Jag tror att om jag skulle utgå från deras rekommendationer och sedan ta en kopp “vanligt” kaffe på fastande mage så skulle jag nog få samma resultat. Om sedan min kropp skulle behöva tillskott som B6 och krom så kan jag tillsätta det i min dagliga tablett rutin till en billigare peng.

Så spar dina pengar, då en veckas kaffe kostar ca 200:-.

Jag har faktiskt juice och choklad kvar att testa så jag kommer återkomma och se vad jag tyckte om dom. Gillar inte att slänga produkter och så länge min kropp inte tar skada av det så kommer jag testa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.