Adventskalender 2016 Lucka 9 – Makeup Revolution
Hälsa & Livet

Adventskalender 2016 Lucka 9 – Makeup Revolution

Tröttnat på dina gamla makeup borstar? Lugn, idag kan du vinna två kit med annorlunda borstar från Makeup Revolution som gör hela makeup proceduren lite roligare. 

Bra borstar när man lägger en makeup är A och O tycker jag. Så i dagens lucka kan ni vinna två set som hjälper er med en komplett makeup, alla borstar ni kan behöva. Har du testat sådana här borstar tidigare som ser ut som en tandborste? Jag var lite skeptisk till det i början och trodde det skulle vara väldigt svårt att få en jämn makeup med dessa. Men efter lite övning (inte så jätte mycket) tycker jag det går riktigt bra. Borstarna är väldigt mjuka och följsamma. Inte svårare att använda än en vanlig borste. Alla sminkborstarna är tillverkade av det allra finaste syntetiska hår.

Adventskalender 2016 Lucka 9 – Makeup Revolution

Makeup Revolution Precision Contour Set 233SEK

Pro Precision Brush Oval Face – Använd med foundation, bronzer eller puder
Pro Precision Brush Oval Cheek – Framhäv och skulptera ansiktsdrag längs kindbenen, pannan och käklinjen
Pro Precision Brush Oval Shape – Markera, skulptera och lyft fram de mindre områdena i ansiktet. Kan även användas med concealer

Makeup Revolution Precision Eye Set 175SEK

Pro Precision Round Blending Eye Brush – Tonar smidigt ut puder- och krämögonskuggor
Pro Precision Eyeliner Brush – Den smala och tunna eyelinerborsten möjliggör en exakt och stadig applicering, för ett perfekt resultat
Pro Precision Oval Eye Brush – Tonar smidigt ut puder- och krämögonskuggor

Makeup Revolution lanserades i mars 2014 i London och jag tror faktiskt det var strax där efter som jag började köpa deras makeup. Jag vart förvånad över dess kvalitet då priset var så långt. Varumärket är Cruelty-free så inga produkter är testade på djur. Makeup Revolution har slagit igenom rätt stort här i Sverige på senaste år och finns nu och köpa på flera större online shops.

border

Dagens vinst:  Två set med borstar från Makeup Revolution. Värde ca 400SEK.

För att tävla om dagens lucka behöver ni:

 1. Gilla Dare to be you på både Instagram och Facebook
 2. Hur applicerar du din dagliga makeup? Berätta nedan i kommentarsfältet innan kl 23:59 ikväll

Lycka till!

Varje måndag kommer jag att presentera vinnarna här på bloggen för veckan som gått, men kommer även att meddela vinnaren per email så glöm inte att dubbelkolla din mailadress. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Endast deltagare med svensk adress kan deltaga.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

62 Comments

 • Reply Marielle 9 december 2016 at 07:07

  1. Följer på både Facebook å Instagram
  2. Idag använder jag fingrarna eller en beautyblender. Funkar sådär… har velat prova dessa borstar länge. 🙂

 • Reply Ana 9 december 2016 at 07:14

  Tyvärr, jag har inga borstar (än) och applicerar min make up med hjälp av de redskap som följer med i förpackningen alt.fingrarna. =/ Jag har funderat länge i att investera i bra borstar så hjälp mig!!!

 • Reply Sophie 9 december 2016 at 07:53

  Beroende på vilken make up det är, använder jag olika borstar. Jag använder mest min sminkborste för BB från Kicks. Tycker att den kan vara svår att göra ren, men annars är den ganska toppen. Men nya sminkborstar är alltid välkommet.
  Jag följer dej på både Instagram och Facebook! 🙂

 • Reply Felicia Lu 9 december 2016 at 08:23

  Följer på Instagram (iamfeliciachristinalundstrom)
  Gillar på Facebook – Felicia Christina Lundström (Stockholmaren)

  Jag lägger mitt smink med sminkborstar och/eller beautyblender.
  Skulle vara en dröm att få vinna!

 • Reply Felicia Lu 9 december 2016 at 08:25

  Mejl: felicialundstrom144@gmail.com

 • Reply anluk 9 december 2016 at 08:33

  Jag applicerar den med fingrarna vilket gör att döttrarna får panik….. De kan det där med sminkning bättre än sin mamma. Hoppas få vinna dessa borstar så även jag kan bli bättre på det där
  Följer gillar Anna Berglund-Lundqvist / hillevianna1970

 • Reply Anja L 9 december 2016 at 08:37

  Jag är snabb… smörjer in och på med mascara. Börjar arbeta tidigt i sjukvården där jag byter kläder och bär mössa. Därför vore det fint att sminka sig lite finare.

 • Reply Elin Hansson 9 december 2016 at 08:52

  Jag applicerar lite olika. En del med fingrarna (bland annat concealer, kanske inte optimalt?), bb cream har jag en borste till och även till ögonskuggan. Men dessa sert betydligt bättre ut än budget-versionen jag kör med! 😀

 • Reply lisa - mamma till Loa 9 december 2016 at 09:08

  Jag använder mig enbart av beautyblender då det är de enda jag har haft råd med. Dock så ska jag börja jobba nästa vecka och det går inte att beskriva i ord hur glad jag är. <3

 • Reply Vendela 9 december 2016 at 09:15

  Jag följer på instagram och gillar på facebook!

  Jag applicerar först concealer med fingrarna sedan använder jag en ögonbrynsborste för att sminka ögonbryn, sedan använder jag samma borste för att lägga ögonskugga och till sist applicerar jag mascara!

  Som du kan se är jag i behov av bättre smink borstar! haha 🙂

 • Reply Anna O 9 december 2016 at 09:20

  Jag använder inte så mycket smink till vardags, så oftast räcker det med mina vanliga tre steg. 1. Jag fyller i ögonbrynen. 2. Jag lägger lite kajal vid den övre fransraden. 3. Massa mascara! ^_^
  Ibland har jag även foundation och sådant, men min hud är lite kinkig, så jag kan inte använda det varje dag.

  Följer dig på Instagram (enkladkamel) och Fb!
  God jul!

 • Reply Sara 9 december 2016 at 09:40

  Gillar och följer! Har vart sugen på dessa borstar länge 🙂

  Jag använder främst vanliga borstar och beautyblenders när jag applicerar mitt smink!

 • Reply Isabelle Hedström 9 december 2016 at 09:41

  Min dagliga makeup applicerar jag med mina borstar från real techniques!

  Följer på instagram @hedstrombella
  Gillar på facebook; Isabelle Hedström

 • Reply Mikaela Karlström 9 december 2016 at 10:13

  Jag brukar grunda med lite mineralpuder och concealer, sen piffar jag upp med rouge. Gör ögonbrynen, viktigaste grejen. Känner jag mig festlig lägger jag lite ögonskugga, annars så kör jag bara på med mascara.

 • Reply Linn 9 december 2016 at 10:26

  Gillar dare to be både på instagram och Facebook!

  Jag applicerar min dagliga makeup med borstar från real techniques och sigma. Inget för att använda varken händerna eller svampar såsom beautyblender!

 • Reply AnnaKaize 9 december 2016 at 10:58

  Gillar redan på Insta (annakaize) o på FB som Anna-Karin Näström eftersom jag heter det. Förmodligen för att prästen smuttat på Nattvardsvinet och skrev dit ett bindestreck av misstag. Mkt frustrerande.
  Vid min aktningsvärda ålder så appliceras makeupen bäst med spackelspade, men en beautyblender funkar det också. Eller nån borste som katten gnagt på. Jag behöver nya, bra verktyg som du märker.
  Happy Holidays Gorgeous 🙂

 • Reply Isabelle 9 december 2016 at 11:15

  Jag börjar med att återfukta ansiktet med en ansiktskräm, sen använder jag en concealer för att dölja mörka partier i mitt ansikte, sen Applicerar jag min foundation jämnt över ansiktet, efter det är det dags för contour & highlight för att skapa skuggor, framhäva och förminska olika områden, och sist men inte minst avslutar jag med ett lätt solpuder för att ge mig själv lite färg, ett snyggt hydra-matte liquid lipstick, och på med mascara för att framhäva allt!! ?

 • Reply Selma Sabet 9 december 2016 at 11:32

  Jag börjar alltid med en primerspray från make up revolution. Sen så tävker jag påsar under ögonen, finnar och fläckar med fingarna och en colcealer. Sen sätter jag på foundation eller bb-cream och dår det nästan 50/50 om jag använder en foundationborste från hm eller fingrarna! Sen tar jag på mascara och eyeliner samt markerar ögonbrynen med penna. Sist men inte minst tar jag på rouge med en borste från eco-tools! ??

  Men just concealer foundation och contoring (som jag gör vid speciella tillfällen) hade nog fungerar mycket bättre med dessa ovala borstar från make up revolution! ???

 • Reply Titti skarp 9 december 2016 at 11:42

  hej vilken fin vinst detta vore en perfekt klapp
  jag andvänder ofta en stor borste till rouge och en simpel till ögonen men nu är dom så spretiga så funkar bäst med ett finger
  foundation har jag en blender även denna är sliten så behöver verkligen lite nytt i borstväg hoppas på turen
  Titti

 • Reply Anja 9 december 2016 at 11:51

  Min dagliga makeup-rutin består av att i all hast lägga en grund med hudkräm, primer, concealer, foundation, puder, contour och rouge. Eftersom att jag är så fascinerad av att lägga en bra grund lägger jag ofta längre tid på det än jag borde, vilket gör att det ofta blir kortare tid lagt på bryn och ögon. Men till helgen får alla delar pysslas om!

 • Reply Hanna Palm 9 december 2016 at 11:57

  Följer på instagram via hannapalms och på Facebook! Min vardagsmakeup består endast av mascara och foundation som jag applicerar med en foundationborste från ullared(katastrof!!) Jag har ganska nyligen fått upp ögonen för hur kul det är med smink så detta vore perfekt för mig att bygga upp mitt egna sminkförråd!

 • Reply Ida 9 december 2016 at 11:59

  Foundation läggs med svamp och resten med de få borstar jag har.

 • Reply Emelie wandel 9 december 2016 at 12:53

  Jag applicerar just nu med fingrarna. Jag vet att det är mycket mer hygieniskt att använda bostar så jag håller tummarna för vinst!

 • Reply Isabelle Engqvist 9 december 2016 at 14:25

  Gillar din sida på Facebook och följer sig på instagram (@fitnessbyisabelle.se)

  Jag börjar såklart med att rengöra ansiktet och sedan applicerar jag en lätt kräm i ansiktet som en primer (och låter den torka in ordentligt). Sedan på med foundation, applicerar en mousse-foundation med en borste från real techniques. På med ett transparent puder och tillsist mascara. Det är min vardagslook!

 • Reply Sofie Altuntas 9 december 2016 at 14:31

  Jag är gärna med <3
  FB – Sofie Altuntas
  IG – sofie_altuntas

  Jag använder sminkborstar för min dagliga applicering av makeup. De har sett sina bästa dagar och jag håller nu tummarna
  för ett set med nya fantastiska sminkborstar. En julklapp som kommer att användas flitigt.

  Hoppas

 • Reply Sara Källström 9 december 2016 at 14:33

  Jadu, nu kommer du nog få dig ett skratt, jag är den där mamman som sällan unnar mig något bra, tycker bara barnen allt ska ha! Så min foundation och puder tar jag med fingrar på, ja det blir verkligen kladdigt då! Jag har inte köpt mig borstar än, så jag hoppas dessa till mig hittar hem! Det skulle vara lite lyxigt för mig att ha, äntligen kan jag slippa kleta med fingrarna var da’! 🙂
  Föjer på insta: obosara82
  Och Fb: Sara Källström

 • Reply Linnea 9 december 2016 at 14:36

  Gillar på både facebook och instagram
  Jag använder mig av en gammal platt foundationborste och sedan en vanlig gammal hederlig rougeborste till rougen. Skulle gärna vilja testa de här modernare borstarna!

 • Reply Tess 9 december 2016 at 14:37

  Gillar och följer (tessifufu)
  Jag lägger på blur och bb creme och sen lite rouge
  på ögonlocken en svag rosa skugga, liner och mascara
  och sist lite lipgloss

 • Reply malin r 9 december 2016 at 14:48

  Åh, nu skäms jag men jag använder faktiskt mest av allt…händerna! Denna fina vinst är ett ypperligt tillfälle för mig att ändra på detta! Gillar såklart på både IG och FB (samma namn som mailadressen nedan)

 • Reply Maria H 9 december 2016 at 15:19

  Jag använder borstar av alla de slag till min dagliga makeup, kabukiborste till pudret, rougeborste till rouget och ögonskuggborste till skuggorna

 • Reply Beatrice B 9 december 2016 at 15:30

  Jag applicerar all min makeup med borstar, allt
  ifrån foundation och concealer till ögonskugga.

  Gillar både på Instagram & Facebook.

 • Reply Emelie B 9 december 2016 at 16:32

  Jag har testat på en mängd olika sätt att aplicera min foundation med, men aldrig hittat ett sätt som passar mig. Började förs med vanliga borstar vilket gav ett onaturligt resultat, där efter köpte jag svampar som jag tycker suger upp all foundation. Därför hade mer än gärna velat testa på dessa omtalade ovala, mer kompakta borstarna. Förhoppningvis är det något som kan passa mig och kanske bli nya favoriter? Kram

 • Reply Amanda L 9 december 2016 at 16:56

  Hej.
  Precis som varje dag vill jag vinna i den här fantastiska julkalendern!
  Den här gången är min motivering att jag inte har särskilt bra sminkborstar överhuvudtaget. Väldigt dåliga faktiskt. Extremt dåliga. Haha xD

  Följer på instagram (_secondlifereplay)
  Gillar på facebook (Amanda Linnarsson)

 • Reply J.Karlsson 9 december 2016 at 17:04

  Har varken Facebook eller Insta, men hoppas jag får vara med en då. Om jag med julrim som motivering, då jag detta pris så gärna vill nå. Så svaret på frågan hur jag gör för att bli fin, blir att fingrarna brukar göra det mesta av det hela, men med borstar få jobbet dela om jag vill att huden ska bli som porslin 😉

 • Reply Moa 9 december 2016 at 17:14

  Jag sminkar mig inte varje dag. Tycker om att låta huden vila (och i sanningens namn är jag lite för morgontrött haha!). Dock sminkar jag mig alla dagar jag har arbete som väntar eftersom att jag jobbar som servitör och bardenter, därav möter jag mycket människor och vill se fräsh ut.
  I basen ingår primer, foundation och creme countur följt av puder. Använder även ögonskugga, eyeliner och mascara. Tillsist highlighter och en bas på läpparna följt av glans eller läppstift.
  Just till foundation och creme countouring använder jag borstar istället för beutyblenders, och till precis det är jag nyfiken att testa dessa set!

 • Reply Anna-Märta Stålnäve 9 december 2016 at 17:34

  För mig beror det helt på dagsform och hur lång tid det ska ta, ibland går jag all in och lägger tid och använder både borstar och svampar medan jag andra dagar bara tar fingrarna och drar på lite CC-cream och cremeblush.

  Följer på ig och fb!

 • Reply Carina B 9 december 2016 at 17:38

  Hej! Vilken bra tävling! Jag har ju sett de här men NU begrep jag helt plötsligt varför de skulle vara perfekta för mig: jag är jättenärsynt, nämligen, och använder inte linser. Så när jag använder vanliga borstar med långt skaft så är skaftet ivägen mellan spegeln och ansiktet, extra svårt med ögonmakeup. Så vad jag gör är att jag måste ta väldigt lång tid på mig, luta mig hit och dit och det blir aldrig riktigt bra, ens med förstoringsspegel! Mina favoriter bland mascaror, bryngeler och eyeliners blir alltid de som är kortast och jag har tom tänkt att jag borde såga av alla långa skaft på borstarna hehe.. Den här tävlingen var en “ögonöppnare”, verkligen! 🙂

 • Reply Carina B 9 december 2016 at 17:39

  Glömde säga att jag såklart gillar och följer dej!

 • Reply Christina Frisberg 9 december 2016 at 18:00

  🙂 Jag använder svampar och har så gjort i massor av år men dottern använder borstar/penslar så skulle jag vinna så får hon lära mig helt enkelt 🙂 <3

 • Reply Madeleine Jonasson 9 december 2016 at 18:12

  Jag applicerar sorgligt nog den lilla makeup jag har med fingrarna för efter 11 års sjukskrivning har man inte riktigt råd att unna sig något så roligt som sminkborstar så jag håller alla tummar jag har!!!!

  • Reply Madeleine Jonasson 9 december 2016 at 18:13

   Följer dig på instagram: madelad83 och FB: Madeleine Jonasson

 • Reply Emmy 9 december 2016 at 18:13

  Gillar och följer! Jag brukar applicera cremen med fingrarna, puder med puff och rouge med borste. Ögonskugga applicerar jag med den lilla penseln som följt med, mascara på det och tadaaaa 😉

 • Reply Ida 9 december 2016 at 18:14

  Jag brukar vara lat och använda fingrarna till concealer faktiskt haha, har en kabukiborste till min foundation och en liten vinklad borste till att fylla i ögonbrynen 🙂

  Följer på Facebook/Instagram som Ida Hermansen/Idatuesday

 • Reply Madelene Abrahamsson 9 december 2016 at 18:37

  Jag sminkar mig med mascara, puder, och lite läppglans med mina bostar från H&M. Inte så bra borstar så Skulle verkligen behöva nya. Håller tummarna hårt! Följer på Instagram med namn madde_cancersurvivor och gillar på fb med namn Madelene Abrahamsson.

 • Reply Tilda Bengtsson 9 december 2016 at 20:24

  Följer och gillar på Facebook och instagram (whatews).
  Jag applicerar mitt dagliga foundation med fingrarna och concealer med en gammal borste

 • Reply Felicia 9 december 2016 at 20:33

  Följer dig på insta och gillar dig på facebook! =)
  Alltid bas med beutyblender, annars jobbar jag mycket med borstar, där det är en stor fluffig puderborste, ren rougeborste och en countorborste, har aldrig testat liknande som ovan, så kul!! 🙂

 • Reply Tatiana 9 december 2016 at 20:43

  Jag saknar borstar och har aldrig ens testat utan har alltid applicerat med fingrarna. Både foundation, concealer och ögonskuggor. Även rouge duttar jag på med fingret. Det är bara till pudret jag använder en pudersvamp. Skulle därför vara jättekul att vinna dessa borstar och börja lägga makeupen mer professionellt.

 • Reply Therese Kunnas Franzen 9 december 2016 at 20:46

  Följer på båda namn: Therese kunnas Franzén och theresekunnasfranzen!
  Använder händerna.. 🙂

 • Reply Anni 9 december 2016 at 21:15

  Jag applicerar foundation antingen med borste eller sponge, båda från Real Technique. Vanligtvis använder jag borste men om jag använder en foundation som kan se kakig ut, använder jag sponge. Bronzer och blush applicerar jag med en vinklad borste från Real Technique.
  Gillar och följer!

 • Reply Charlize 9 december 2016 at 21:20

  Först gör jag basen, jag tar foundation och använder en ljusare concealer som highlighter. Sen gör jag mina ögonbryn genom att först doppa ögonbrynsborsten i body lotion och sedan i färgen, för att det får upp mer färg på borsten som gör att ögonbrynen blir mörkare och fylligare. När jag ska sätta på ögonskugga använder jag alltid ett tunt lager body lotion på ögonlocken först för att det förhindrar att ögonskuggan samlas på ett ställe och bildar fula linjer på ögonlocken. Eyelinern brukar jag göra med en blöt, smal sminkborste och mascara(som färg). När jag ska göra mina läppar ganska naturligt brukar jag använda en ögonbrynspenna istället för en läppenna för att jag tycker att läppennan blir alldeles för rödaktig;)

 • Reply LUCKA 9 DARE TO BE YOU – 9/12 | BLOGGTÄVLINGAR 9 december 2016 at 21:21

  […] TÄVLA HOS DARE TO BE YOU […]

 • Reply Martina Olahay 9 december 2016 at 21:22

  Jag har en fin rougeborste som jag använder, men annars är det fingrarna som gäller till ögonskuggan.

  @olahaym på Instagram

 • Reply Sara 9 december 2016 at 21:57

  Jag lägger basen med fingrarna eller beautyblender, concealern med fingrar samt beautyblender, bronzer med en fluffig bortse, puder med en annan fluffig, blush med en rosa från real techniques & sen till sist highlight med en setting brush 🙂

 • Reply marre 9 december 2016 at 22:05

  Hej, Jag är så gärna med och tävlar, då jag är i behov av nya borstar haha 🙂 Hört massa bra om dessa!!
  Hur jag applicerar min dagliga makeup, jag börjar med att alltid tvätta ansiktet med oparfymerad tvål som är hur bra som helst. Torkar torrt ansiktet. Väntar några minuter och då lägger jag en primer, använder då nivea aftershave som funkar väldigt bra till det. Lägger brunkräm och runt ansiktet och använder då en rosa liten svamp. Lägger en puder som är hur bra som helst, kallas för pancake. och sen lägger jag lite countur så jag får lite kindben. Brukar inte lägga så mycket smink så att det syns. Vill att det ser mer naturligt ut, efter det så borstar jag ut det, lägger lite mascara, samt fyller i ögonbrynen och lägger en fin röd/brun läppenna lite löst och över det så lägger jag vaselin, då mina läppar blir snabbt torra.

 • Reply Jenny 9 december 2016 at 22:16

  Min dagliga makeup ser olika ut, beroende på humör och tid.. Efter att ha rengjort och applicerat ansiktsvatten samt fuktkräm, täcker jag med concealer där det behövs i ansiktet, oftast runt ögonen och näsan. därefter appliceras foundation med en borste då det blir jämnare och mer täckande!
  Låter foundation “sjunga in” lite, innan jag lätt borstar på bronzingpuder och lite rouge, samt vanligt puder där det ska mattas eller smälta in bättre. Sedan målas ögonbryn och därefter ögonskugga och ögonfransar.
  Sist läppstift, klart!

  Borstarna hade passat perfekt till min makeup-rutin men även fått mig att kunna testa nya tekniker!

 • Reply Mikaela Lindström 9 december 2016 at 22:17

  Vaknar som en zoombie, drar på lite sval hudkräm som får Sjunka In innan jag lägger på ett tunt lager Foundation. Därefter consealer där det behövs, ögonbrynspenna för att gå från blonda otydliga till rödbruna ögonbryn som matchar håret och höjer attityden. Ett par försiktiga svep med contouring skugga under kindbenen och lite rouge lr highlighter på kinden så jag ser lite pigg ut,. därefter väljer jag ögonskugga och läppstift efter dag och humör! ^^ Liten eyelinervinge på det och sedan et tada!

 • Reply freja 9 december 2016 at 22:37

  Applicerar antingen med fingrarna eller med min beautyblender kopia som ajg fick i glossybox 🙂
  Är gärna med och tävlar 🙂

 • Reply anna lundqvist 9 december 2016 at 22:55

  Använder trötta borstar från 3 år tillbaka.. Måste byta ut dessa asap! Följer på insta(annajlundqvist) och Facebook!

 • Reply Annika 9 december 2016 at 23:17

  1. Gillar förstås på både Insta (@nakina80) och FB!
  2. För tillfället använder jag faktiskt billiga borstar som jag köpt på eBay. Skulle gärna vinna dessa då jag misstänker att de presterar överlägset bättre!

 • Reply Martina Andersson 9 december 2016 at 23:23

  Jag applicerar min makeup med en real technics sponge samt flertalet trasiga penslar som har några år på nacken. Skulle vara lite kul med nya! Följer som Martina Andersson på Facebook och MartinaElizabethh på instagram 🙂

 • Reply rebecca 9 december 2016 at 23:31

  *Hur jag applicera min dagliga makeup*

  Jag börjar med en primer från smashbox som jag applicerar med fingrarna. väntar några min..
  Applicerar en färgad dagcreme från bareminerals med borsten som man ska använda till den (en foundationborste), Täcker sedan finnar och ojämnheter med en concealer från bareminreals och till sist använder jag ett transparent puder för att makeupen ska hålla. det är min dagliga rutin, annars åker mascara,ögonskugga och ögonbryn på också! Hade varit så roligt att vinna då jag behöver nya borstar och dessa verkar vara super <333

 • Reply Sanna 9 december 2016 at 23:54

  Jag är gärna med och tävlar, och saknar just nu bra borstar (eller borstar i huvudtaget) då jag just nu i princip använder en och samma till allting. Det känns inte alls bra att behöva blanda, men har inget annat att välja på.

  Gillar på FB (Sanna Kaakinen) och följer på Instagram (Mammasvardag).

  Kram Sanna

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.