Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /customers/5/e/9/daretobeyou.se/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema/article.php on line 52
Skönhet & Mode

12 grymma användningsområden för kokosolja

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Mirakeloljan som är i fast form vid normal rumstemperatur men som smälter vid ca 25 grader. Kokos i alla dess former är bra för kroppen på olika sätt.

Idag är det inte många, men kanske fler än för 10 år sedan som inte vet att man kan använda kokosoljan till så mycket mer än bara att äta. Min avsikt med detta in lägg är att lyfta fram några fler områden som ni kan använda kokosoljan till och självklart finns det mängder av andra områden som kokosoljan kan användas till.

Kokosoljan smälter först vid 25 grader pga att den innehåller mest mättade fetter med korta fettkedjor. Varför den är så nyttig? Dessa två ämnen som kokosoljan innehåller förklarar lite: Laurinsyra – nästan 50% av kokosoljans fettsyror, den förbränns i levern och hjälper att skydda mot virus- och bakterieangrepp. Kaprylsyra – gynnar tillväxt av goda tarmbakterier, hjälper immunförsvaret, samt skyddar mot infektioner.

Kallpressad kokosolja lämpar sig bäst till kroppen (ett sätt att veta om den färsk/äkta är att se till att den luktar kokos och färgen är vit eller aningen ljusgul). Den är även bäst till att ätas som den är alternativt blanda ner i mat som inte skall hettas upp.  Den smak- och luktfria oljan fungerar bra då men endast vill komma åt oljans egenskaper. Så även om du inte gillar kokos kan du ta del av alla bra saker som den kan tillföra.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Så skall vi gå över till dom där grymma användningsområdena jag lurade hit er för!

 1. Har du kluvna eller torra toppar? Massera in topparna med kokosolja, linda in håret med handduk och låt verka under natten. På morgonen tvättar du håret som vanligt.
 2. Kokosoljan hjälper mot statiskt hår. Massera in hårbotten och ända ut i topparna, linda in i handduk. Låt verka i ca 15-20min. Skölj ur och tvätta som vanligt.
 3. Ingen rakkräm hemma? Ingen panik! Applicera området du vill raka med kokosolja och sedan är det bara att raka.
 4. Ett hälsosamt alternativ till makeup removers är att applicera kokosolja, låt verka några minuter och sedan torkar du bort sminket.
 5. Börjar åldertecken komma krypandes? Massera in kokosoljan på utsatta områden och du skall känna dig ung igen. Massera dock inte in för mycket olja då risken finns att det täpper igen. Undvik att få i ögonen, inte skönt!
 6. Har du problem med eksem så skall man kunna använda sig av kokosolja då den har en läkande effekt. Den skall även kunna lindra klåda.
 7. Blanda kokosoljan med salt och få en skrubb. Om du inte gillar kokosdoften kan du alltid tillsätta andra oljor alt välja den luktfria kokosoljan.
 8. Kokosoljan sägs förbättra cirkulationen i kroppen. Där av hjälper den till att balansera kroppstempuraturen.
 9. 1 tsk varje morgon ger dig alla nyttiga fetter som du behöver
 10. Kokosolja innehåller titandioxid som skyddar mot både UVA och UVB-strålar. Detta gör kokosolja till ett utmärkt solskydd som motsvarar solskyddsfaktor 15.
 11. Kan hjälpa till att läka munsår (om man kan hålla sig från att äta upp det).
 12. Lindrar torra och spruckna armbågar.

Upp till 5 msk är en rekommendation om man vill äta kokosolja rakt av. Men jag kan inte hitta någonstans att det skulle vara skadligt med mera.

Det cirkulerar rykten att kokosoljan täpper till porer och skall därför inte användas i ansiktet. Jag personligen håller inte med, men det kanske har med hud typ att göra? Däremot kan den göra hårbotten fett om man inte sköljer ur den ordentligt vid användning.

Varför jag använder kokosolja?

 • Motverka ålderstecken
 • Öka immunförsvaret
 • Få håret att må bättre
 • Balansera kroppstemperaturen

Så om det hjälper att ta en tesked varje morgon med kokosolja och göra en hårinpackning en gång i veckan? Ingen aning faktiskt men om några veckor kanske jag kan berätta.

Har ni några super tips med kokosolja?

//Annica

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Felicia 1 november 2020 at 23:56

  Tack för jätte fina tips på hur man kan använda sig utav kokos olja!! ??

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.