Livsstil

Linas Matkasse – Middag på 15 minuter

Detta inlägg innehåller annonslänkar, du finner dom märkta med en asterisk (*) Mer info finner du under PR & Policy.

Nu har vi tagit tag i det där med att äta riktiga middagar. Och framför allt så tar dom inte mer än 15 minuter att göra eller ger en massa disk.

Denna vecka drar vi igång med andra veckan av Linas 15 minuters matkasse* hemma i köket. Fast matkasse skulle jag nog faktiskt inte säga. Maten kommer nämligen i en gigantisk kartong! Någon som blev glad här hemma var Bull. Kartongen är nu hans. Och den var så bra att den var uppdelad i två kartonger så nu har han en med filt och en utan. Nästa gång chauffören kommer så kan man lämna tillbaka kartongen så det är inget du behöver åka till tippen med.

Vill du testa Linas Matkasse* så har jag en rabattkod ( ANNICA886216 ) som ger dig 200SEK i rabatt på din första matkasse. Perfekt tillfälle att testa!

Färsk pasta med tomat och mozzarella

Men så maten då. Vi började veckan med den vegetariska rätten, Färsk pasta med tomat och mozzarella. Vi glömde helt och hållet på att klocka matlagningen men jag tror faktiskt inte det tog mer än 15 minuter. Väldigt enkla steg och inte massa krångel. Få ingredienser och inte alls mycket disk. Tummen upp för det!

Smaken då, ja alltså det var gott och annorlunda. Det är inte ofta vi har linser i maten så det var riktigt trevligt att prova på. Färsk pasta går alltid hem, men jag var väldigt skeptisk mot tomatsåsen. Gillar inte tillagade tomater. Men jag måste faktiskt säga att denna maträtt får 4 av 5. Den hade fått full pott om det var något mer i maten som gett en riktig mättnads känsla. Jag är ingen som äter speciellt stora portioner men jag hade nog kunnat äta en portion till. Dock hade jag blivit utan matlåda då.

Quesadillas med ljummen kycklingsallad

Tisdagens middag blev Quesadillas med ljummen kycklingsallad. Denna rätt får endast 2 av 5. Den var god och tanken bakom rätten var väldigt bra. Men! kycklingen kom färdigmarinerad och den var sååå stark. Personligen gillar jag inte mat som kommer färdigmarinerad, vill hellre krydda själv. Men förutom att den var så stark så gillade jag det. Skulle absolut göra denna rätt flera gånger men då välja okryddad kyckling och tillsätta kryddorna själv.

Det var inte speciellt många moment och inte heller så fruktansvärt mycket disk. Dock tog denna middag lite längre än 15 minuter att göra. Men det var nog bara för att vi ville att kycklingen skulle hinna svalna lite innan vi påbörjade quesadillas.

Stekt torsk med sparris och citronyoghurt

Stekt torsk med sparris och citronyoghurt, kändes lite faktiskt lite tråkig och menyn såg inte så rolig ut den heller. Men denna rätt innehöll något jag inte testat tidigare. Nämligen Orzo. Det var lite annorlunda men jag kan absolut tänka mig att ersätta pasta, potatis eller ris med denna i framtiden. Och bara det där att steka rödlök och lite sparris till middag är ju inget svårt, varför har vi aldrig gjort det tidigare? Som sagt, helt okej rätt men den går att justeras lite.

Den fjärde rätten, Chili con carne med ris har vi faktiskt inte testat ännu. Det kanske inte var den bästa tiden för oss att börja med matkasse då vi har en hel del på kvällstid inbokat och så har jag varit borta på helger. Men all mat finns kvar och vi har koll på datumen så vi kan göra rätten innan något blir dåligt. Rätt skönt att veta att vi har en komplett rätt hemma som vi kan laga den vecka vi inte har en kasse.

Igår kom som sagt “kasse” nummer 2 och vi drar igång en vecka med ordentlig mat. Än så länge är jag väldigt nöjd med vad vi fått. Dock kommer jag pausa kassen nu under juni – augusti. Lite för att vi kommer ha semester och så har Linas Matkasse sommaruppehåll. Men jag ser redan fram emot hösten då vi drar igång på riktigt. Kanske kommer vi testa lite olika varianter av kassar under hösten.

Någon som blev otroligt glad över att dom gått över till kartonger istället för kassar var Bull. Han har nu tagit över kartong nr 1. Får se till att göra mig av med nummer 2 så fort som möjligt så vi inte behöver fylla vardagsrummet med kartonger i framtiden.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Karinsbeautyroom
  10 juni, 2019 at 08:51

  Det låter ju helt super med middag på 15min och det skulle jag gärna ha varje dag. Dock tror jag inte det är för mig då jag är alldeles för kinkig när det gäller mat. Finns ju säkert någon kokbok som jag kan köpa med rätter på 15min istället och jag kan sätta ihop min egen veckomeny istället med saker som man gillar.

  • Reply
   Annica
   10 juni, 2019 at 11:09

   Hahaha jag är väldig kräsen jag med när det kommer till olika rätter men hittills har dom funkat ? Jag föröskte hitta recept själv förutom som skulle fixa snabba middagar, men jag var så jäkla dålig på att planera inköpen ?

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.